Chiftelutele cu somon pot deveni gustari hranitoare si gustoase in meniul unui copil de 1-2 ani, daca ai grija sa le pregatesti cu ingrediente potrivite pentru aceasta varsta!
Timp de preparare
65 min.
Dificultate
usor
Ingrediente
350 g somon
2 morcovi
1 ceapa medie
1 cartof mare
3 linguri de ulei de masline extravirgin
2-3 galbenusuri
1/2 legatura patrunjel
1/2 legatura marar
sare
Mod de preparare
Da somonul curatat de piele prin masina de tocat carne. Intre timp, pune la fiert cartoful si soteaza morcovii si ceapa tocate marunt in putina apa. Curata cartoful fiert de coaja, taie-l cubulete si baga-l in blender, alaturi de morcovi, ceapa si somon, pana devin pasta.
Adauga apoi galbenusurile, mararul, patrunjelul si sarea si mixeaza-le in blender, pana cand ingredientele se incorporeaza in pasta. Formeaza bilute cu diametru de 3 cm si asaza-le la rand, intr-o tava pe care o tapetezi in prealabil cu ulei de masline.
Baga tava cu chiftelute la cuptor, la foc mediu, aproximativ 45 de minute.