O alaturare neobisnuita de ingrediente la prima vedere, chiftelutele de pui cu mar sunt un preparat excelent pentru cei mici, fie ca sunt consumate calde sau reci. Marul dat pe razatoare adauga o aroma inedita traditionalelor chiftelute de pasare. Convinge-te si tu!
Timp de preparare: 45 minute
Ingrediente
- 2 lingurite ulei de masline extravirgin
- 1 ceapa taiata fin
- 1 mar Granny Smith, curatat de coaja
- 2 piepti de pui
- 1 jumatate de lingurita patrunjel proaspat
- 1 lingurita de cimbru proaspat
- 50 g pesmet alb
- 1 lingurita sare
- 1 lingurita piper
- 50 g faina alba
Mod de preparare
Incinge uleiul de masline intr-o tigaie anti-aderenta si soteaza ceapa circa 3 minute, apoi transfer-o pe o farfurie. Da marul pe razatoare si incearca sa storci in mana excesul de lichid cat mai bine.
Da puiul prin masina de tocat si amesteca-l cu ceapa, marul si restul ingredientelor (fara faina). Compozitia obtinuta nu trebuie sa fie prea moale, de aceea este bine sa o completezi cu pesmet, daca nu are o consistenta suficient de buna.
Formeaza 20 de bile din compozitie, trece-le prin faina si prajeste-le in tigaie (cu cat mai putin ulei de floarea soarelui), pana devin aurii (si bine gatite in mijloc).