Friptura de curcan in stil cajun este o reteta inspirata din bucataria americana, cu care-ti poti rasfata apropiatii, dar mai ales copiii mici, fiind un preparat hranitor, recomandat in alimentatia de la 1-2 ani!
Timp de preparare
3 ore
Dificultate
mediu
Ingrediente
1 curcan de 5-6 kg
2 linguri ulei de masline
2-3 linguri unt topit
1 lingurita de marar
1 lingurita de patrunjel
1 lingurita menta
Pentru umplutura
1 mar mare
1 ardei iute
3-4 catei de usturoi
2 fire de ceapa verde
Pentru patul de legume
2 morcovi
1 tija de telina (partea verde)
1 ceapa
Mod de preparare
Pregateste patul de legume, asezand bucati de morcov, telina si ceapa pe o tava. Spala bine curcanul, lasa-l sa se zvante si asaza-l deasupra legumelor insirate in tava. Incepe sa prepari umplutura. Pune la incins o tigaie cu putin ulei. Taie marul cubulete, ardeiul fasii si toaca ceapa verde si usturoiul, apoi adauga-le in tigaia incinsa.
Lasa-le la calit cam 5-7 minute si apoi introdu-le in curcan. Amesteca untul cu uleiul de masline si condimentele enumerate mai sus si unge suprafata curcanului cu ele. Baga curcanul in cuptorul incins, timp de aproximativ 2 ore sau pana cand termometrul de carne indica 75 grade Celsius.
Serveste curcanul cu sos de fructe de padure.