Dovleacul este unul dintre cele mai versatile alimente de toamna. Ne putem bucura de aroma lui atat copt si in deserturi precum placinte, precum si transformat intr-o supa densa si satioasa, pe care copiii o vor adora.
Desi este asociat cu deserturile, dovleacul placintar poate fi folosit si la mancaruri sarate. Un exemplu excelent in acest sens este supa crema care poate fi un pranz delicios inclusiv pentru copii. Datorita gustului usor dulce si a culorii apetisante, aceasta supa este pe placul multor persoane, atat adulti cat si copii.
Ingrediente supa crema de dovleac
Ingrediente pentru supa crema de dovleac:
1/2 dovleac
1 cartof dulce
1 ceapa
1 morcov
ulei de masline
supa de legume sau de pui
sare, piper, condimente
Cum se prepara supa crema de dovleac
Mod de preparare:
Curata si taie in cuburi dovleacul, cartoful dulce si morcovul. Taie ceapa marunt. Incalzeste uleiul intr-o tigaie si prajeste toate legumele pana devin aurii. Adauga sare si piper si un praf de chimion pentru un gust aparte.
Adauga 2 litri de apa clocotita sau supa de legume in oala si lasa sa fiarba la foc mic timp de 20 de minute, pana cand legumele devin moi.
Folosind un mixer vertical, paseaza toata supa pana devine fina si omogena. Gusta si asezoneaza cu sare si piper daca mai este nevoie. Inainte de a o servi, poti adauga smantana lichida, pentru a oferi o textura mai cremoasa supei.
Sursa: https://www.littledish.co.uk/recipes/pumpkin-soup-recipe
Sursa foto: freepik