Tort pentru pitici

| | Actualizat: 2013-02-12 17:54:16

O delicioasa reteta Tort pentru pitici. Reteta se recomanda pentru bebelusii de  1 an +.

Timp de preparare

mediu

Ingrediente

  • 1 blat de tort;
  • 1 litru de lapte;
  • 10 linguri de zahar;
  • 8 linguri de faina;
  • 2 linguri de cacao;
  • esenta de vanilie;
  • ananas;
  • glazura de ciocolata;
  • frisca.

Mod de preparare

Pentru crema de cacao se amesteca 5 linguri de zahar cu 3 linguri de faina, 2 linguri de cacao si 500 ml lapte;

Amestecul se pune pe foc potrivit si se amesteca continuu ca sa nu se prinda si sa nu faca cocoloase; Cand crema se ingroasa si ajunge la consistenta unei budinici se ia de pe foc si se lasa la racit;

Pentru crema de vanilie se amesteca 5 linguri de zahar cu 5 linguri de faina si 500 de ml de lapte;
La fel, amestecul se pune pe foc potrivit si se amesteca continuu ca sa nu se prinda si sa nu faca cocoloase;

Cand crema se ingroasa si ajunge la consistenta unei budinici se ia de pe foc, se adauga o sticluta de esenta de vanilie, se amesteca bine si se lasa la racit;

Blatul de tort se taie in 3 (daca nu este deja portionat), se pune crema de cacao, se pun bucatele de ananas (sau orice alt fruct), se aseaza cea de-a doua parte din tort;

Cealata bucata de tort se insiropeaza putin (eu am folost zeama de la ananas) apoi se aseaza crema de vanilie si bucatile de ananas si se pune si utima felie de tort;

Se orneaza cu glazura de cicolata si se da la rece; Apoi, dupa ce s-a intarit glazura se orneaza si cu frisca si fructe dupa preferinta.

 

Citeste si despre