3 aperitive pentru masa de Paste

| | Actualizat: 2019-04-20 16:17:51

 

Pregatirile pentru Paste sunt in toi. Daca vrei sa-ti impresionezi musafirii cu aperitive gustoase, de exceptie, iti recomandam trei retete care sunt pe placul tuturor! In plus sunt foarte usor de preparat.
Pasta de ton 
Ingrediente
1 conserva ton in suc propriu
1 legatura ceapa verde
1/2 lingurita mustar
3 linguri maioneza
1 lamaie
sare
piper
Cum se prepara
Stoarce zeama de lamaie si taie ceapa in bucati potrivite.
Intr-un blender sau robot de bucatarie adauga pestele scurs de zeama, ceapa si mustarul si mixeaza bine pana obtii o pasta omogena. Adauga apoi zeama de lamaie dupa gust si incorporeaza maioneza. Asezoneaza cu sare si piper dupa gust.
Bulete de cascaval 
Ingrediente
150 g cascaval ras
150 g cascaval afumat ras
3 albusuri
4 linguri faina
4-5 linguri pesmet fin
1/2 lingurita nucsoara
1/2 lingurita piper
sare
ulei pentru prajit
Cum se prepara
Bate albusurile spuma, cu un praf de sare, pana obtii o bezea tare.
Intr-un castron, separat, adauga cascavalurile rase, faina, piperul si nucsoara si amesteca bine pana la omogenizare. Adauga peste acesta compozitie bezeaua si amesteca usor cu ajutorul unei spatule.
Formeaza cu ajutorul mainii bilute mici pe care sa le treci apoi prin pesmet. Prajeste buletele in baie de ulei.
Cand s-au rumenit, scoate-le pe prosoape absorbante de unica folosinta si lasa-le sa se raceasca. Se pot servi atat reci cat si calde.
Oua umplute cu avocado 
Ingrediente
6 oua
1 avocado bine copt
1 lime
sare
piper
ceapa verde
patrunjel
Cum se prepara
Pune ouale la fiert. Lasa-le sa clocoteasca 7-8 minute, pentru a fi bine facute. Cand sunt gata pune ouale intr-un vas cu apa rece, lasa-le timp de un minut, apoi curata-le de coaja.
Intre timp stoarce zeama de lime si curata avocado de coaja si sambure.
Taie ouale pe jumatate, pe lungime, si scoate-le galbenusul cu grija, pentru a nu rupe albusul.
Toaca ceapa verde si patrunjelul foarte marunt.
Adauga pulpa de avocado si galbenusurile in robotul de bucatarie si mixeaza bine pana obtii o pasta fina. Peste acestea adauga treptat zeama de lime. Opreste robotul si adauga verdeturi dupa gust. Asezoneaza cu sare si piper.
Umple ouale cu amestecul rezultat si decoreaza-le cu frunze de patrunjel.

Intampina-ti invitatii cu aperitive savuroase si cu un aspect deosebit. Sunt usor de preparat, nu este nevoie sa stai prea mult timp in bucatarie si nici nu sunt costisitoare ca pret. 

 

Iata mai jos trei retete de aperitive cu care iti vei cuceri invitatii la masa de Paste: 

Pasta de ton 

Ingrediente

  • 1 conserva ton in suc propriu
  • 1 legatura ceapa verde
  • 1/2 lingurita mustar
  • 3 linguri maioneza
  • 1 lamaie
  • sare
  • piper

Cum se prepara

Stoarce zeama de lamaie si taie ceapa in bucati potrivite.

Intr-un blender sau robot de bucatarie adauga pestele scurs de zeama, ceapa si mustarul si mixeaza bine pana obtii o pasta omogena. Adauga apoi zeama de lamaie dupa gust si incorporeaza maioneza. Asezoneaza cu sare si piper dupa gust.

Bulete de cascaval 

Ingrediente

  • 150 g cascaval ras
  • 150 g cascaval afumat ras
  • 3 albusuri
  • 4 linguri faina
  • 4-5 linguri pesmet fin
  • 1/2 lingurita nucsoara
  • 1/2 lingurita piper
  • sare
  • ulei pentru prajit

Cum se prepara

Bate albusurile spuma, cu un praf de sare, pana obtii o bezea tare.

Intr-un castron, separat, adauga cascavalurile rase, faina, piperul si nucsoara si amesteca bine pana la omogenizare. Adauga peste acesta compozitie bezeaua si amesteca usor cu ajutorul unei spatule.

Formeaza cu ajutorul mainii bilute mici pe care sa le treci apoi prin pesmet. Prajeste buletele in baie de ulei.

Cand s-au rumenit, scoate-le pe prosoape absorbante de unica folosinta si lasa-le sa se raceasca. Se pot servi atat reci cat si calde.

Oua umplute cu avocado '

Ingrediente

  • 6 oua
  • 1 avocado bine copt
  • 1 lime
  • sare
  • piper
  • ceapa verde
  • patrunjel

Cum se prepara

Pune ouale la fiert. Lasa-le sa clocoteasca 7-8 minute, pentru a fi bine facute. Cand sunt gata pune ouale intr-un vas cu apa rece, lasa-le timp de un minut, apoi curata-le de coaja.

Intre timp stoarce zeama de lime si curata avocado de coaja si sambure.

Taie ouale pe jumatate, pe lungime, si scoate-le galbenusul cu grija, pentru a nu rupe albusul.

Toaca ceapa verde si patrunjelul foarte marunt.

Adauga pulpa de avocado si galbenusurile in robotul de bucatarie si mixeaza bine pana obtii o pasta fina. Peste acestea adauga treptat zeama de lime. Opreste robotul si adauga verdeturi dupa gust. Asezoneaza cu sare si piper.

Umple ouale cu amestecul rezultat si decoreaza-le cu frunze de patrunjel.

 

Citeste si despre