3 retete pentru musafiri nepoftiti. Sunt gata in 20-30 de minute!

| | Actualizat: 2018-12-13 14:24:42

Se intampla de multe ori sa fii luata pe nepregatite de vizita neasteptata a unor rude sau prieteni. De aceea este bine sa ai mereu la indemana cateva retete rapide cu care sa salvezi situatia.

Un bol cu alune si unul cu chipsuri s-ar putea ca mai mult sa le starneasca foamea oaspetilor tai, motiv pentru care va trebui sa improvizezi ceva cu ceea ce ai la indemana prin camara, prin frigider. Iata trei retete care se prepara rapid si care te scot din incurcatura:

Ciuperci umplute cu oua de prepelita

De ce ai nevoie:

12 ciuperci champignon mari

12 lingurite cascaval ras

6 felii prosciutto

12 oua de prepelita

Sare si piper

Cateva fire de patrunjel

Cum se prepara:

Spala bine ciupercile si rupe-le coditele. Aseaza-le intr-o tava in care ai pus hartie de copt. Condimenteaza-le cu sare si cu piper. Pune in fiecare cate o lingurita de cascaval ras, apoi adauga o jumatate de felie de prosciutto taiata marunt. Sparge peste un ou de prepelita deasupra si presara cateva frunzulite de patrunjel, apoi da tava la cuptorul incins la 200 de grade Celsius pentru 10 minute, pana oul de prepelita este facut.

Corabioare de zucchini umplute cu branza

De ce ai nevoie:

4 zucchini

2 oua

300 g de telemea

100 g de cascaval

1 lingura de gris

marar verde

oregano

sare si piper

Cum se prepara:

Taie cei patru zucchini pe lung si pune-i intr-o cratita cu apa in care ai adaugat o lingurita de sare. Lasa-i sa dea in clocot. Intre timp, marunteste branza, amesteca cu ea ouale, grisul, mararul tocat, oregano si condimenteaza cu sare si piper.

Scoate miezul dovleceilor si umple aceste corabioare cu amestecul de branza. Aseaza-le pe o tava pe care ai pus hartie de copt. Da-le la cuptor pentru 15-20 de minute. Cu 3 minute inainte sa opresti cuptorul presara peste ele cascaval ras.

Tagliatelle cu somon afumat

De ce ai nevoie:

300 g tagliatelle proaspete

250 g somon afumat

3 linguri ulei de masline

1 ceapa alba mica, tocata fin

3 catei de usturoi zdrobiti

3 rosii medii, taiate cubulete

50 g mazare congelata

o lingura zeama de lamaie

50 ml vin alb

100 ml smantana dulce

100 g parmesan proaspat razuit

sare si piper

Cum se prepara:

Intr-o tigaie, incinge uleiul de masline si caleste in el ceapa pana cand devine transparenta. Adauga usturoiul si caleste-l cateva secunde impreuna cu ceapa, amestecand incontinuu. Adauga rosiile si mazarea, adauga si zeama de lamaie si vinul, sare si piper dupa gust, si lasa pe foc timp de 5 minute pana cand lichidul scade la jumatate.

Adauga si zomonul taiat fasii, amesteca bine si mai lasa la foc pentru doua minute inainte sa adaugi smantana si parmesanul.

Fierbe tagliatellele proaspete timp de 2-3 minute si adauga-le peste acest sos.

Citeste si despre