Budinca de paine sau papara este o reteta care aminteste multora dintre noi de copilarie. Este o reteta cu paine inmuiata in lapte, oua, branza si slaninuta, atat de gustoasa, de iti vine sa te lingi pe degetele! Iata o reteta foarte simpla!
Timp de preparare
60 min
Dificultate
usor
Ingrediente
6 felii de paine
25 g unt
100 g branza telemea
300 ml lapte
2 oua
1 buc. ardei gras
25 g parmezan ras
sare
piper
Mod de preparare
Incinge bine cuptorul! Unge un vas de yena cu o parte din unt. Ai grija sa aiba marginile inalte, deoarece preparatul se umfla la cuptor.
Inmoaie 3 dintre feliile de paine in lapte si asaza-le frumos pe fundul vasului. Rade branza telemea si presara jumatate din ea peste feliile de paine, pune ardeiul taiat rondele si apoi pune pe deasupra si restul de felii inmuiate in lapte.
Presara restul de telemea. Bate ouale intr-un vas separat, pune sare si piper, si toarna-le peste feliile de paine. Pune parmezanul ras pe deasupra si presara si untul ramas.
Baga vasul la cuptor, timp de 40 de minute, pana cand stratul de telemea de deasupra se rumeneste frumos. Papara se serveste calda.