Carnaciori in foietaj

| | Actualizat: 2014-01-22 12:40:07

Daca vrei sa nu-ti petreci prea mult timp prin bucatarie, dar totodata iti doresti sa-ti impresionezi musafirii, poti pregati niste aperitive delicioase din carnaciori in foietaj.

Timp de preparare

30 minute

Dificultate

Medie

Ingrediente

1 pachet foietaj (400 g)

200 g carnaciori afumati (tip carnaciori de bere)

1 ou

sare

susan

mac

Mod de preparare

Lasa foietajul la dezghetat, la temperatura camerei, cu circa 2 ore inainte.

Taie foietajul in fasii subtiri, de aproximativ 2 centimetri latime cu un cutit foarte bine ascutit. Imbraca rand pe rand carnaciorii in panglica de aluat, apoi aseaza-i pe o tava tapetata cu hartie de copt.

Unge carnaciorii in foietaj cu oul batut, apoi presara pe deasupra seminte, la alegere sau sare.

Pune carnaciorii la copt, in cuptorul deja incins, pentru circa 10-15 minute.

Trucuri

Poti taia aluatul in triunghiuri, in mijlocul carora asezi carnaciorii si le rulezi, ca pe cornulete.

Citeste si despre