Chec cu ton

| | Actualizat: 2013-12-17 13:51:50

Checul cu ton este un aperitiv delicios, perfect pentru micul dejun, dar si pentru sarbatori. Se pregateste usor, este foarte hranitor si nici nu este costisitor ca pret.

Timp de preparare

50 min

Dificultate

usor

Ingrediente

  1 praz

1 ceapa mare

250 g ton in ulei

220 g faina

4 oua

150 ml ulei de masline

1 plic de praf de copt

25 g unt

sare si piper

Mod de preparare

Taie ceapa si prazul marunt apoi caleste-le intr-o tigaie mare in doua linguri de ulei si unt. Condimenteaza-le cu sare si piper dupa gust, apoi da-le la o parte. Intr-un bol mare amesteca faina cu ouale, restul de ulei, praful de copt, untul, sare si piper pana cand obtii o compozitie omogena.

Adauga in aluat prazul si tonul scurs, amesteca compozitia bine, apoi pune-o intr-o tava tapetata cu hartie de copt si da-o la cuptor pentru 40 de minute, pana cand capata o nuanta aurie deasupra.

Citeste si despre