O portie delicioasa de chipsuri de banane poate fi desertul perfect in perioada postului, dar si o solutie rapida atunci cand primesti vizite neanuntate din partea musafirilor. Aceasta gustare populara in India si Cuba poate fi servita si ca aperitiv pentru o masa festiva.
Foto: mawakebnuts.com
Timp de preparare
15 minute
Dificultate
Usor
Ingrediente
5 banane mai necoapte
ulei de palmier
sare
Mod de preparare
Curata bananele de coaja si taie-le in felii subtiri de aproximativ 2 milimetri. Intr-o tigaie adanca, pune uleiul la incins (cat sa se poata forma o baie pentru prajit) si adauga bucatile una cate una, astfel incat sa nu se lipeasca unele de altele.
Prajeste-le bine pe ambele parti si scoate-le pe un platou acoperit de un servet de hartie, care sa absoarba grasimea in exces.
Presara putina sare, dupa preferinte.
Mod de servire
Se servesc caldute sau la temperatura camerei, ca o gustare inainte si dupa masa.
Trucuri de preparare
Poti inlocui sarea cu scortisoara sau alte ingrediente preferate, mult mai sanatoase (chimen, mac, susan etc). Inainte sa le scoti pe platou, lasa-le la scurs intr-o sita, pentru eliminarea sporita a uleiului.
Valori nutritionale pentru 42 g
Calorii: 218 kcal
Carbohidrati: 24,5 g
Grasimi: 14,1 g
Proteine: 1,0 g