Ciupercile umplute sunt usor de preparat, gustoase si satioase. Sunt ideale ca aperitive pentru mesele festive.
Foto: simplyrecipes.com
Timp de preparare
60 minute
Dificultate
Usor
Ingrediente
24 ciuperci
20 g unt
2 cepe tocate
1 catel de usturoi
2 nuci tocate
patrunjel tocat
cimbru uscat
20 g pesmet
20 ml supa de pui
20 ml ulei de masline
40 g parmezan ras
sare
piper
Mod de preparare
Incinge cuptorul la 200 de grade. Toaca cotoarele de ciuperci. Incinge untul intr-o tigaie si adauga cotoarele de ciuperci si ceapa. Caleste timp de 5 minute. Adauga usturoiul si nucile si asezoneaza cu sare si piper.
Amesteca bine si lasa pe foc timp de 5 minute. Ia cratita de pe foc, adauga pesmetul, patrunjelul si cimbrul. Rastoarna totul intr-un blender si adauga si supa de pui si amesteca bine pana obtii o pasta.
Pe o tava aseaza ciupercile. Stropeste-le cu putin ulei de masline si apoi umple cu compozitia. Presara pe deasupra parmezan ras si da la cuptor pentru 30 de minute.