Crochete din carne de pasare cu legume

| | Actualizat: 2012-09-13 15:59:32

Crochetele din carne de pasare cu legume se pregatesc pentru mesele fetive, alaturi de alte preparate.  

Timp de preparare

60 minute

Dificultate

Mediu

Ingrediente

400 g piept de pui

5 linguri zarzavat fiert, tocat marunt (ardei, morcov, cartof)

4 oua

3 linguri faina

sare

piper

verdeata

150 g pesmet

ulei, pentru prajit

Mod de preparare

Curata legumele de coaja, taie-le cubulete si pune-le la fiert in apa cu sare. Intre timp, da carnea de pui prin masina de tocat de doua ori, sau toac-o foarte marunt, impreuna cu zarzavatul.

Se amesteca aceasta compozitie cu doua oua, sarea, faina si verdeata. Formeaza crochete de grosimea unui deget si lungi de 6-7 cm. Bate celelalte doua oua ramase, ca pentru omleta.

Tavaleste crochetele prin faina, oua si pesmet, apoi pune-le la prajit in ulei incins. Scoate crochetele la scurs, pe servete de bucatarie, de hartie.

Tipul bucatariei

Internationala

Citeste si despre