Crochetele din carne de pasare cu legume se pregatesc pentru mesele fetive, alaturi de alte preparate.
Timp de preparare
60 minute
Dificultate
Mediu
Ingrediente
400 g piept de pui
5 linguri zarzavat fiert, tocat marunt (ardei, morcov, cartof)
4 oua
3 linguri faina
sare
piper
verdeata
150 g pesmet
ulei, pentru prajit
Mod de preparare
Curata legumele de coaja, taie-le cubulete si pune-le la fiert in apa cu sare. Intre timp, da carnea de pui prin masina de tocat de doua ori, sau toac-o foarte marunt, impreuna cu zarzavatul.
Se amesteca aceasta compozitie cu doua oua, sarea, faina si verdeata. Formeaza crochete de grosimea unui deget si lungi de 6-7 cm. Bate celelalte doua oua ramase, ca pentru omleta.
Tavaleste crochetele prin faina, oua si pesmet, apoi pune-le la prajit in ulei incins. Scoate crochetele la scurs, pe servete de bucatarie, de hartie.
Tipul bucatariei
Internationala