Dovlecei cu branza

| | Actualizat: 2012-09-19 17:20:48

Dovleceii cu branza se servesc ca aperitiv cald, fiind un preparat simplu de sezon.

Foto: feelslikehomeblog.com

Timp de preparare

30 minute

Dificultate

Usor

Ingrediente

3 dovlecei

150 g branza de vaci

100 g telemea de vaca

100 g smantana

2 linguri pesmet

sare

1 legatura marar tocat

30 g unt

Mod de preparare

Curata coaja dovleceilor, apoi taie-i pe vertical in doua jumatati. Cu o lingurita le scoti miezul, pe care il pastrezi deoparte.

Pune apa la fiert cu putina sare, iar cand clocoteste apa, lasi dovleceii sa fiarba 5 minute.

Scoate dovleceii si pune-i intr-o strecuratoare sa se scurga.

Unge o tava cu unt si tapeteaz-o cu pesmet.

Prepara umplutura astfel: branza de vaci se sfarama cu furculita, telemeaua se da pe razatoare, la fel miezul de dovlecei, se adauga pesmetul, ouale, sarea si mararul tocat. Omogenizeaza compozitia si umple dovleceii.

Pune tava in cuptorul incalzit si las-o pana se rumenesc dovleceii (circa 40 de minute).

Tipul bucatariei

Internationala

Citeste si despre