Fasole batuta

| | Actualizat: 2012-04-03 17:03:24

Traditionala fasole batuta este un preparat nelipsit din meniul familiilor romanesti, mai ales in perioada postului. Fasolea este un aliment bogat in proteine, fibre si potasiu, iar aceasta forma de a o consuma este ideala pentru cei mari si cei mici, deopotriva.

Foto: ouichefnetwork.com

Timp de preparare

1 ora si 15 minute

Dificultate

Medie

Ingrediente

1/2 kg fasole uscata

2 cepe medii

1 lingurita boia

3 catei usturoi

3 foi dafin

sare, piper

ulei

Mod de preparare

Pentru a reduce considerabil timpul de fierbere, foloseste o oala sub presiune (cucta) si fierbe fasolea in multa apa si foi de dafin, timp de 45 de minute.

Paseaza apoi boabele moi de fasole si amesteca-le cu usturoiul pisat, piper si sare (poti folosi mixerul sau robotul de bucatarie).

Taie ceapa solzisori si caleste-o in ulei pana devine aurie, apoi adauga lingurita de boia. Intinde uniform pasta de fasole intr-un vas si glazureaz-o cu ceapa calita.

Mod de servire

Se serveste calda sau rece, cu salata de varza murata.

Trucuri de preparare

O alta varianta de glazura se realizeaza cu ceapa tocata marunt, calita in ulei si amestecata cu 2 linguri de bulion sau sos de rosii, busuioc si praf de usturoi.

Valori nutritionale pentru 100 g

Calorii: 159 kcal

Carbohidrati: 20,2 g

Grasimi: 4,7 g

Proteine: 8,6 g

Citeste si despre