Fasolea verde in aluat este un preparat care poate inlocui cu succes vestitele pachetele de primavara chinezesti, pe care familia ta le adora. Gustul savuros al pachetelelor de aluat umplute cu fasole si prajite in ulei va aduna rapid in jurul mesei intreaga familie, care le poate savura atat ca gustari, cat si ca garnituri sau, de ce nu, ca fel principal, alaturi de un sos dulce-acrisor!
Timp de preparare
20 min.
Dificultate
usor
Ingrediente
300 g fasole verde
100 g cascaval ras
sare
piper
alte condimente (dupa gust)
1 pachet aluat foietaj
Mod de preparare
Scoate foietajul din congelator cu cel putin o ora inainte de a prepara fasolea, pentru a-l putea desface mai usor. Intre timp, fierbe fasolea verde, scurge-o de apa intr-o strecuratoare si pune-o intr-un bol.
Asezoneaz-o cu putina sare, piper si alte condimente preferate, apoi adauga cascavalul peste ea (renunta la sare in cazul in care cascavalul este sarat). Intinde aluatul de foietaj, taie-l in patratele si pune, cu ajutorul unei lingurite, fasole pe suprafata fiecaruia.
Ruleaza patratelele si inchide-le bine la capete, apoi prajeste-le in baie de ulei incins. Scoate-le pe un servetel, pentru a elimina excesul de grasimi.