Feta cu sos mediteranean este un aperitiv usor de vara, inspirat din bucataria greceasca.
Timp de preparare
20 minute
Dificultate
Usor
Ingrediente
400 g branza feta
6 rosii
2-3 linguri capere murate
1/2 lingurita fulgi de ardei
oregano uscat
busuioc
2 linguri ulei de masline
sare
piper
Mod de preparare
Unge un vas termorezistent cu ulei de masline, apoi rupe branza feta in bucati potrivite si aseaza-le in acest vas.
Opareste rosiile, apoi curata-le de coaja si seminte. Taie-le cubulete mici.
Presara cubuletele de rosii peste branza feta, adauga caperele scurse de zeama si presara oregano uscat si busuioc tocat marunt.
Potriveste preparatul de gust, adaugand piper proaspat macinat si sare. La final, presara si niste fulgi de ardei iute.
Pune preparatul la cuptor, la 200 de grade, pentru 10-12 minute.
Tipul bucatariei
Greceasca