Focaccia

| | Actualizat: 2012-06-06 15:19:01

Focaccia este un preparat italienesc delicios, care insoteste, pe post de garnitura, o multime de salate specifice si poate fi savurata la o multime de feluri principale. Iata o reteta foarte simpla!

Foto: evernewrecipes.com

Timp de preparare

80 min.

Dificultate

usor

Ingrediente

500 g faina

1 plic de drojdie

300 ml apa calduta

3 linguri de ulei de masline

oregano

zahar

sare

Mod de preparare

Pune putina faina intr-un bol si amestec-o cu praful de drojdie, oregano, putina sare si cu o lingura rasa de zahar. Adauga putina apa si amesteca bine ingredientele, apoi lasa compozitia la dospit, intr-o zona calda a bucatariei.

Dupa ce a crescut, toarna compozitia crescuta peste restul de faina si adauga uleiul de masline. Toarna apa treptat si amesteca pana devine aluat.

Aluatul trebuie sa aiba in final o consistenta omogena si lipicioasa. Lasa si aluatul sa creasca cam 30 de minute.

Intinde apoi painici mici, rotunde si plate, pune-le in tava, presara inca putin oregano si ulei de masline si baga-le la copt, in cuptorul incins. Lasa-le pana cand se rumenesc usor deasupra.

Cand scoti focaccia din cuptor, acoper-o intr-un prosop si serveste-o cat este calduta.

Tipul bucatariei

italiana

Citeste si despre