Ouale poche, cunoscute si sub denumirea frantuzeasca "oeuf poche" reprezinta denumirea pentru o reteta de oua fierte cu sos de branza, smantana sau mustar. Aceste oua seamana foarte mult cu ouale romanesti.
Timp de preparare
35 minute
Dificultate
Usor
Ingrediente
2 oua
1 lingura otet
8 linguri smantana lichida
2 lingurite mustar
50 g parmezan ras
sare
piper
fulgi ardei iute
Mod de preparare
Sparge ouale in apa clocotita in care ai pus putina sare si otet si lasa-le 2-3 minute, pana se coaguleaza.
Scoate ouale si lasa-le la scurs.
Separat, pregateste un sos din smantana si mustar. Incinge intr-o tigaie smantana lichida, adauga mustarul, sare si piper si amesteca pana ce obtii un sos gros si omogen.
Aseaza ouale pe un platou, acopera-le cu sos, apoi presara deasupra lor parmezanul ras si cativa fulgi de ardei iute.
Tipul bucatariei
Internationala