Oua poche

| | Actualizat: 2012-08-13 21:53:23

Ouale poche, cunoscute si sub denumirea frantuzeasca "oeuf poche" reprezinta denumirea pentru o reteta de oua fierte cu sos de branza, smantana sau mustar. Aceste oua seamana foarte mult cu ouale romanesti.

Timp de preparare

35 minute

Dificultate

Usor

Ingrediente

2 oua

1 lingura otet

8 linguri smantana lichida

2 lingurite mustar

50 g parmezan ras

sare

piper

fulgi ardei iute

Mod de preparare

Sparge ouale in apa clocotita in care ai pus putina sare si otet si lasa-le 2-3 minute, pana se coaguleaza.

Scoate ouale si lasa-le la scurs.

Separat, pregateste un sos din smantana si mustar. Incinge intr-o tigaie smantana lichida, adauga mustarul, sare si piper si amesteca pana ce obtii un sos gros si omogen.

Aseaza ouale pe un platou, acopera-le cu sos, apoi presara deasupra lor parmezanul ras si cativa fulgi de ardei iute.

Tipul bucatariei

Internationala

Citeste si despre