Pateul de masline se poate pregati in perioadele de post sau atunci cand iti doresti un meniu vegetarian.
Foto: delectableblog.wordpress.com
Timp de preparare
25 minute
Dificultate
Usor
Ingrediente
250 g masline fara samburi
1 avocado
1 lingurita zeama de lamaie
1 catel de usturoi
1/2 ceapa mica
sare
Mod de preparare
Curata ceapa, apoi toac-o cat mai marunt. Separat, scoate samburele de la avocado si scobeste-i pulpa, apoi taie-l cubulete mici.
Pune toate ingredientele pentru pateu in robotul de bucatarie, apoi mixeaza-le pana obtii o compozitie cremoasa. Adauga sare in aceasta compozitie numai dupa ce ai gustat-o, deoarece maslinele sunt destul de sarate.
Nu este nevoie sa folosesti ulei, deoarece fructul de avocado insusi este uleios. Serveste pateul pe felii de bagheta proaspata, cu legumele preferate alaturi.
Tipul bucatariei
Internationala