Placintele cu umplutura sarata pot fi consumate atat calde, cat se reci, dupa preferinta. Iata reteta de placinta cu broccoli si carne.
Timp de preparare
60 minute
Dificultate
mediu
Ingrediente
400 g aluat foietaj
2 cepe medii
50 ml ulei
400 g carne vita
700 g broccoli
2 oua
100 ml smantana de gatit
100 g cascaval
sare
piper
Mod de preparare
Curata ceapa, tai-o marunt si pune-o la calit in uleiul incins. Adauga carnea tocata, apoi potriveste de gust cu sare si piper. Lasa amestecul la calit, pana ce carnea isi schimba culoarea.
Adauga peste carne buchetele de broccoli (spalate si scurse de apa) si lasa compozitia la calit pana ce scade sucul din tigaie.
Lasa umplutura la racit, apoi amestec-o cu oua si smantana.
Intinde aluatul de foitaj intr-o tava incapatoare, aseaza deasupra sa compozitia de carne si broccoli. Presara peste placinta cascavalul ras.
Lasa placinta la cuptor, la foc mediu, circa 35 de minute.
Tipul bucatariei
Internationala