Placinta cu pui este un preparat satios, care se poate servi cald sau rece, dupa preferinta.
Timp de preparare
100 minute
Dificultate
medie
Ingrediente
600 g piept de pui
3 linguri ulei
3-4 fire ceapa verde
150 g ciuperci
1 lingura faina
2 lingurite mustar
1 lingura smantana
300 ml supa de pui (legume)
sare
piper
condimente pui
1 foaie aluat foietaj
1 ou
Mod de preparare
Taie pieptul de pui fasii micute, apoi pune-l intr-un vas cu ulei, pe foc mediu, ca sa se rumeneasca. Adauga ceapa tocata marunt.
Lasa ingredientele la fiert pana ce puiul si ceapa sunt patrunse, apoi adauga faina, mustarul, smantana si supa. Condimenteaza amestecul cu sare, piper si condimente de pui si lasa-l sa mai fiarba un sfert de ora.
Aseaza compozitia de pui intr-o tava de tarta, iar deasupra pune aluatul de foietaj dezghetat.
Unge aluatul cu un ou bine batut si da placinta la copt, la 180 de grade, circa 20 de minute.
Tipul bucatariei
Internationala