Placinta cu spanac este foarte satioasa si este foarte indicata pentru pachetelul celor mici.
Timp de preparare
40 minute
Dificultate
Usoara
Ingrediente
12 foi placinta
2 linguri ulei
100 g pesmet
200 g branza feta
500 g ricotta (sau urda)
300 g spanac tanar, tocat
1 ou
1 legatura ceapa verde
50 g parmezan, ras
sare
piper
Mod de preparare
Faramiteaza branza feta, adauga ricotta si amesteca bine. Adauga spanacul, ceapa, oul, parmezanul, sare, piper si jumatate din cantitatea de pesmet.
Unge o tava cu putin ulei, aseaza jumatate din foile de aluat in aceasta forma, ungand fiecare foaie cu ulei, inainte de a fi adaugata urmatoarea.
Presara pesmetul ramas peste aceste foi, apoi aseaza umplutura de branza si spanac si niveleaza totul usor.
Acopera totul cu cealalta jumatate de aluat, avand grija ca si de aceasta data sa ungi foile intre ele cu ulei.
Portioneaza placinta, apoi da-o la copt, in cuptorul preincalzit, circa 30 de minute.
Trucuri
Lasa placinta la racit inainte de servire.