Placinta cu urda si marar

| | Actualizat: 2012-06-22 13:30:47

Un aperitiv foarte gustos, pe care il poti pregati pentru o iesire la picnic sau pentru pachetelul celui mic, placinta cu urda si marar este gata in maxim o ora.

Timp de preparare

60 minute

Dificultate

Medie

Ingrediente

200 g foi placinta

400 g urda

150 ml iaurt

100 ml lapte

100 g unt

3 oua

1 legatura marar

sare

piper

Mod de preparare

Amesteca urda, iaurtul si ouale, pana obtii o compozitie omogena. Adauga mararul tocat si asezoneaza totul cu sare si piper.

Aseaza jumatate din cantitatea de foi intr-o tava tapetata cu hartie de copt, unge-le cu unt topit si toarna deasupra compozitia de urda.

Acopera totul cu cealalta jumatate de foi. Baga placinta la copt, circa 30 de minute, la 180 de grade.

Imediat dupa ce scoti placinta din cuptor, stropeste-o cu laptele fierbinte.

Portioneaza placinta si las-o la racit, minim 30 de minute.

Citeste si despre