Placinta ruseasca de peste se poate servi rece sau fierbinte, dupa preferinta.
Timp de preparare
90 minute
Dificultate
Mediu
Ingrediente
1 foaie aluat foietaj
2 conserve ton (2X150 g)
250 g somon afumat
150 ml lapte
150 ml apa
1 foaie dafin
2-3 fire patrunjel
piper
sare
2 oua fierte
30 g unt
30 g faina
2 lingurite zeama de lamaie
nucsoara macinata
Mod de preparare
Lasa aluatul de foietaj la dezghetat, la temperatura camerei, iar intre timp pregateste umplutura de peste.
Pune laptele, apa, foaia de dafin, patrunjelul si putin piper intr-o craticioara la fiert. Adauga somonul bucati si lasa-l sa dea un clocot, apoi stinge focul si trage vasul de pe foc. Lasa-l 10 minute in acest amestec, apoi scurge-l si pastreaza lichidul.
Amesteca tonul cu ouale tocate cubulete, iar separat, topeste untul, adauga faina si prajeste un minut. Adauga lichidul in care a stat somonul si amesteca bine, pana ce se ingroasa sosul. Adauga zeama de lamaie, nucsoara, patrunjel.
Amesteca sosul alb cu amestecul de ton si somonul maruntit, apoi lasa totul la racit.
Pregateste o tava si tapeteaz-o cu hartie de copt, aseaza in ea jumatate din foietaj, apoi pune umplutura de peste. Acoper-o cu cealalta jumatate de foaie si da placinta la copt, la 200 de grade, circa 40 de minute.
Tipul bucatariei
Internationala