Cand nu stii ce sa mai pregatesi bun pentru familia ta, o rulada din carne este o reteta care merita incercata. Iata reteta de rulada de carne cu legume.
Foto: genaw.com
Timp de preparare
120 minute
Dificultate
mediu
Ingrediente
800 g pulpa vita
100 g prosciutto feliat
1 morcov ras
1 ceapa mica
100 g cascaval ras
3-4 linguri pesmet
sare
piper
2 linguri ulei de masline
1/2 lingura zahar brun
1 lingura pasta tomate
1 lingura otet balsamic
1 pahar vin rosu
1 lingura sos Worcestershire
1 lingura mustar
Mod de preparare
Taie carnea in asa fel incat sa obtii o bucata simetrica, de forma dreptunghiulara.
Bate pulpa cu un ciocanel de snitele, condimenteaz-o cu sare si piper, apoi unge-o cu mustar.
Pregateste legumele: rade morcovul, iar ceapa toac-o marunt.
Separat, pregateste un amestec din pasta de tomate, ulei de masline, otet balsamic, sos Worcestershire si zahar brun.
Unge pulpa cu aceasta pasta, aseaza apoi feliile de prosciutto, iar deasupra lor distribuie legumele maruntite.
Peste acestea aseaza si cascavalul ras, apoi incepe sa rulezi carnea, incepand din partea mai lunga a dreptunghiului.
Leaga rulada cu sfoara de bucatarie, apoi pune-o la copt intr-o tava tapetata cu pesmet si ulei de masline.
Acoper-o cu un amestec de vin, sare si piper si las-o sa se coaca, circa 50 de minute, la foc mediu.
Tipul bucatariei
Internationala