Rulourile de vinete cu piept de pui sunt foarte usor de preparat. Reteta este preluata din bucataria italiana, unde aceste rulouri se servesc ca aperitive calde, la mesele festive.
Foto: confettiblues.wordpress.com
Timp de preparare
80 minute
Dificultate
Usor
Ingrediente
3 vinete
200 g piept pui
1 ou
1 ceapa rosie
2 rosii
sare
piper
verdeata
ulei
Mod de preparare
Taie vinetele pe lungime in felii subtiri, presara peste ele sare si lasa-le la scurs cam jumatate de ora.
Marunteste pieptul de pui la robot, apoi toaca ceapa si caleste-o intr-o lingura de ulei. Adauga pieptul si lasa pe foc pana ce pieptul incepe sa se rumeneasca usor.
Adauga rosia taiata cubulete si mai lasa putin pe foc. Adauga verdeata tocata si asezoneaza cu sare si piper. Lasa umplutura sa se raceasca.
Intre timp, poti pune vinetele pe gratar si le coci pe ambele parti. Aseaza pe felia de vinete o gramajoara de umplutura din piept de pui, ruleaza strans si prinde rulourile cu cate o scobitoare.
Lasa rulourile pe gratar aproximativ un minut, apoi scoate scobitorile.
Sunt gata de servire.
Tipul bucatariei
Italiana