Rulouri de vinete cu piept de pui

| | Actualizat: 2012-09-19 14:38:29

Rulourile de vinete cu piept de pui sunt foarte usor de preparat. Reteta este preluata din bucataria italiana, unde aceste rulouri se servesc ca aperitive calde, la mesele festive.

Foto: confettiblues.wordpress.com

Timp de preparare

80 minute

Dificultate

Usor

Ingrediente

3 vinete

200 g piept pui

1 ou

1 ceapa rosie

2 rosii

sare

piper

verdeata

ulei

Mod de preparare

Taie vinetele pe lungime in felii subtiri, presara peste ele sare si lasa-le la scurs cam jumatate de ora.

Marunteste pieptul de pui la robot, apoi toaca ceapa si caleste-o intr-o lingura de ulei. Adauga pieptul si lasa pe foc pana ce pieptul incepe sa se rumeneasca usor.

Adauga rosia taiata cubulete si mai lasa putin pe foc. Adauga verdeata tocata si asezoneaza cu sare si piper. Lasa umplutura sa se raceasca.

Intre timp, poti pune vinetele pe gratar si le coci pe ambele parti. Aseaza pe felia de vinete o gramajoara de umplutura din piept de pui, ruleaza strans si prinde rulourile cu cate o scobitoare.

Lasa rulourile pe gratar aproximativ un minut, apoi scoate scobitorile.

Sunt gata de servire.

Tipul bucatariei

Italiana

Citeste si despre