Tacos de pui

| | Actualizat: 2025-01-30 13:38:52

Tacos este unul dintre cele mai populare feluri de mancare mexicane si exista de secole, inca din epoca pre-hispanica. In cele din urma, tacos a castigat popularitate in Statele Unite, la sfarsitul secolului al XIX-lea, iar astazi exista multe tipuri diferite de tacos oferite in restaurantele, restaurantele, barurile si gospodariile locale.
Exista mai multe tipuri de tacos, insa astazi va propun o reteta de tacos de pui

Ingrediente:

  • 250 g carne de pui (piept sau pulpe dezosate)
  • 1 lingurita de ulei de masline
  • 1 ceapa tocata marunt
  • 400 g rosii in bulion
  • 400 g branza razuita (cheddar, mozzarella sau alt tip preferat)
  • 4-6 tortillas

Mod de preparare:

  1. Gateste carnea de pui:
    • Taie carnea de pui cubulete sau fasii.
    • Incinge uleiul de masline intr-o tigaie la foc mediu si adauga carnea. Gateste 5-7 minute pana devine aurie si bine facuta.
  2. Adauga ceapa:
    • Pune ceapa tocata peste carne si soteaza 2-3 minute pana devine translucida.
  3. Adauga rosiile in bulion:
    • Toarna rosiile in tigaie si amesteca bine.
    • Condimenteaza cu sare, piper si, daca doresti, putin usturoi sau boia.
    • Lasa sa fiarba 10 minute pana cand sosul scade usor.
  4. Incalzeste tortillas:
    • Incalzeste-le intr-o tigaie uscata timp de 30 secunde pe fiecare parte sau in cuptor.
  5. Asambleaza tacos:
    • Pune un strat de carne cu sos pe fiecare tortilla.
    • Presara branza razuita deasupra (se va topi de la caldura carnii).
  6. Serveste:
    • Poti adauga extra toppinguri, cum ar fi salata verde, avocado sau smantana, dar si asa este delicios!

Pofta buna!

Sursa: www.obio.ro

Sursa foto: freepik

Citeste si despre