Tarta cu ciuperci

| | Actualizat: 2017-08-08 10:43:08

Tarta cu ciuperci este un preparat gustos si satios, care poate fi servit atat ca aperitiv, cat si ca fel principal in meniul intregii familii. Fiindca este la fel de gustoasa si rece, tarta cu ciuperci poate fi servita si in masina, in locul sandwich-urilor. 

Iata cum sa prepari cea mai delicioasa tarta cu ciuperci!

Timp de preparare: 65 minute

Dificultate: mediu  

Ingrediente

Aluat:

- 300 g faina;
- 150 g unt;
- 2 oua;
- sare;
- 1, 1/2 lingurite chimen.

Umplutura:

- 700 g ciuperci;
- 2 cepe tocate marunt;
- 200 g smantana;
- 2 oua;
- 150 g cascaval;
- piper;
- 1 legatura marar.

Mod de preparare

Prepara foile, amestecand toate ingredientele pana obtii un aluat omogen. Intinde trei sferturi din aluat cu sucitorul pana obtii o foaie mai mare, apoi asaz-o intr-o forma de tarta unsa in prealabil cu ulei sau unt.

Gaureste foaia cu o furculita din loc in loc, ca sa nu se umfle la copt. Pregateste cealalta foaie, din aluatul ramas. Prepara umplutura. Pune ceapa la calit in putin ulei, adauga ciupercile taiate si mararul si lasa-le 2 minute pe foc. Stinge focul, adauga smantana, piperul, ouale si cascavalul ras si toarna umplutura in tava.

Acopera tarta cu foaia ramasa de aluat, gaureste-o si pe aceasta din loc in loc si bag-o la cuptor, aproximativ 45 de minute sau pana cand se rumeneste pe deasupra.

Citeste si despre