Tarta cu surimi este foarte satioasa si se aseamana cu quiche, traditionala placinta sarata din Franta.
Foto: nibbledish.com
Timp de preparare
90 minute
Dificultate
Mediu
Ingrediente
Aluat
250 g faina
75 ml ulei de masline
1 ou
1 lingura otet
1 praf de sare
Umplutura
200 g surimi
200 g smantana
75 g cascaval
2 oua
1 legatura marar
sare, piper
Mod de preparare
Ocupa-te mai intai de aluat. Astfel, pentru aluat, amesteci faina cu uleiul de masline, oul, un praf de sare, 2-3 linguri de apa calda si otetul si framanti aluatul 5 minute, apoi il dai la frigider pentru 30 de minute.
Intinde o foaie de aluat si aseaz-o intr-o forma rotunda unsa si tapetata, astfel incat sa se imbrace peretii 2 cm.
Bate smantana cu ouale, cascavalul si mararul tocat marunt si potriveste gustul de sare si piper si torna peste aluat.
Taie batoanele de surimi in bucati potrivite, pe care trebuie sa le asezi in forma peste amestecul de smantana. Da totul la cuptor pentru 45 de minute.
Tipul bucatariei
Internationala