Tarte cu rosii

| | Actualizat: 2012-09-24 11:06:01

Tartele cu rosii sunt niste aperitive gustoase de vara, care pot fi servite calde sau reci, dupa preferinta.

Timp de preparare

40 minute

Dificultate

Mediu

Ingrediente

1 foaie aluat frantuzesc

5 rosii

2-3 linguri mustar

2 linguri ulei de masline

sare

busuioc uscat

100 g masline tocate (fara samburi)

Mod de preparare

Se lasa aluatul la decongelat si intre timp pregatesc formele de tarte: le ungi cu putin unt si le tapetezi cu faina.

Cu gura unui pahar sau a unei cesti tai foaia de aluat sub forma de cercuri si le asezi in formele special pregatite, apoi aceste tartute astfel pregatite vor fi unse cu un strat subtire de mustar.

Tai rosiile felii, le asezi in forma de tarta usor suprapuse, apoi poti pune si bucatele de masline. Tartele se stropesc cu uleiul de masline in amestec cu busuiocul uscat, apoi potrivesti de gust, adaugand si putina sare.

Se dau tartutele la copt, la foc mediu circa 25 minute. Se servesc tartele cu busuioc proaspat.

Tipul bucatariei

Internationala

Citeste si despre