Ayran este numele unei bauturi traditionale turcesti, care se prepara din iaurt, apa si sare. De regula, se serveste langa preparatele din carne de oaie, insa reprezinta o bautura sanatoasa si racoritoare pentru vara.
Foto: ayran.com
Timp de preparare
15 minute
Dificultate
Usor
Ingrediente
150 ml iaurt simplu
150 ml apa rece
3 g sare de mare (iodata)
Mod de preparare
Pune toate ingredientele intr-un blender, apoi incepe sa mixezi la viteza mica.
Mareste viteza si continua mixarea, inca 2 minute. Trebuie sa obtii o bautura fina, omogena.
Trucuri
Serveste ayranul dupa ce a stat la frigider, minim 30 de minute.
Optional, poti servi ayran din pahare cu gheata.
Pastreaza ayranul la frigider, in recipiente de sticla, de tipul celor de lapte.
Ai grija sa cantaresti exact sarea, deoarece daca pui prea putina nu mai obtii gustul autentic de ayran, iar daca este prea multa, vei obtine un produs extrem de sarat.
Tipul bucatariei
Turceasca