Vinul de mure este o bautura alcoolica delicioasa si aromata, pe gustul intregii familii. Invata sa prepari aceasta bautura naturala in propria gospodarie!
Timp de preparare
cateva saptamani
Dificultate
mediu
Ingrediente
2 kg mure
6 kg zahar
20 l apa
1 kg miere
Mod de preparare
Spala bine murele, in cateva ape, si indeparteaza-le frunzulitele. Striveste-le apoi cu un ciocan de bucatarie sau cu mana si pune-le intr-un borcan voluminos. Toarna 12 l de apa peste ele si lasa-le la macerat timp de 3-4 zile, la temperatura camerei.
Strecoara sucul obtinut si toarna-l in damigeana in care vei pune vinul. Striveste din nou fructele ramase, toarna restul de 8 l de apa si mai lasa-le cateva ore in borcan. Dupa aceea, strecoara din nou fructele si toarna sucul obtinut peste cel din damigeana.
Adauga apoi zaharul si mierea si amesteca bine toate ingredientele. Lasa vinul la fermentat cateva saptamani. Cand vinul este gata, se toarna in sticle.