Borsul Padis este un bors preparat cu multe legume, smantana si lapte.
Timp de preparare
80 minute
Dificultate
Usor
Ingrediente
0,5 kg ciuperci proaspete
1 legatura zarzavaturi
0,5 l lapte
0,4 l smantana
0,5 l apa
2 oua
sare
piper boabe
1 frunza dafin
2 fire cimbru
10 catei usturoi
1 ardei iute
1 gogosar
bors, pentru acrit
Mod de preparare
Pune mai intai la fiert zarzavaturile taiate marunt, ciupercile curatate si taiate felii, ardeiul iute intreg si gogosarul taiat cubulete.
Dupa circa o jumatate de ora poti adauga laptele, usturoiul pisat si condimentele. Lasa borsul sa fiarba in continuare, la foc mic inca 30 minute. Ouale batute cu smantana si borsul le vei adauga cand borsul se ia de pe foc.
Serveste borsul cu ardei iute alaturi si smantana frecata cu galbenus de ou.
Tipul bucatariei
Romaneasca