Daca ai pofta de o ciorba gustoasa si sanatoasa, poti opta pentru una ardeleneasca, renumita in toata tara pentru savoarea sa speciala.
Timp de preparare: 60 minute
Dificultate: mediu
Ingrediente
800 g carne porc
80 g orez
1 morcov mare
2 cepe
1 telina
1 pastarnac
1 radacina patrunjel
2 ardei grasi
250 ml smantana
1 lingura faina
tarhon
1 legatura patrunjel
1 lamaie
2 linguri ulei
sare si piper
Mod de preparare
Taie carnea de porc si pune-o la fiert 40 de minute si spumeaz-o bine de fiecare data.
Incinge putin ulei intr-o tigaie si caleste ceapa, morcovul, telina, radacina de patrunjel, pastarnacul si ardeiul taiat marunt, aproximativ 7 minute.
Adauga-le apoi peste carne, pune piper si o lingurita de sare si lasa-le sa fiarba 10-15 minute. Intre timp pune la fiert, separat, si orezul.
Freaca bine smantana cu faina si dizolv-o cu putina apa fierbinte din supa. Toarna apoi smantana in supa si amesteca incontinuu. Adauga spre final tarhonul tocat marunt, sucul de la lamaie si mai lasa supa sa fiarba 5 minute la foc mic.
Pune apoi si orezul si serveste-o calda, presarata cu frunze de patrunjel proaspat.