Ciorbele si supele trebuie sa se regaseasca in alimentatia zilnica a fiecarei persoane, iar in perioada verii cu atat mai mult organismul are nevoie de mese lichide. Iata o reteta interesanta de ciorba cu galuste din branza.
Timp de preparare
60 minute
Dificultate
Mediu
Ingrediente
Ciorba
2 cepe
1/2 legatura patrunjel
2 legaturi loboda
1 legatura stevie
1,5 l apa
500 ml bors
smantana
sare
piper
Galuste
2 oua
1 pahar faina
50 g branza
Mod de preparare
Spala mai intai ceapa, apoi tai-o marunt si pune-o la fiert in apa, alaturi de verdeata tocata, loboda si stevie.
Dupa ce zarzavarul este fiert, adauga borsul si potriveste ciorba de gust cu sare si piper.
Separat, pregateste galustele de branza. Framanta bine branza cu oua, faina, sare, apoi formeaza bilute de marimea unei nuci si pune-le sa fiarba in borsul pregatit.
Lasa ciorba sa dea in cateva clocote, circa 10 minute, apoi o poti drege cu 1-2 linguri de smantana.
Tipul bucatariei
Romaneasca