Ciorba de burta

| | Actualizat: 2012-05-07 11:32:52

Ciorba de burta este unul dintre preparatele de care se feresc foarte multe gospodine, deoarece este destul de migalos si dureaza destul de mult! Insa gustul delicios si unic al acestei ciorbe merita orice efort! Nu-i asa?

Foto: foarteiute.ro

Timp de preparare

4-5 ore

Dificultate

greu

Ingrediente

1 kg burta de vita prefiarta

600-800 g ciolan de vita

2-3 morcov

1 telina mica

1 pastarnaci

2-3 ardei iuti

8-10 catei de usturoi

500 g smantana

4-5 galbenusuri

otet

boabe de piper

1-2 linguri faina

sare

Mod de preparare

Pune ciolanul la fiert, cam in 5 l de apa si adauga zarzavatul tocat marunt - morcovi, ceapa, telina, pastarnac. Lasa sa fiarba ciolanul cateva ore, pana cand carnea incepe sa cada de pe os.

Cand a fiert, scoate ciolanul, alege carnea, si scurge supa, dar nu o arunca.

Spala burta cu apa si otet, freac-o cu sare si pune-o la fiert in supa in care a fiert ciolanul de vita. Las-o cam 30 de minute. Adauga apoi carnea de pe ciolan, acreste cu otet, dupa gust, si pune ardeiul iute, tocat marunt. Pune si usturoiul pisat si mai lasa un pic pe foc.

Separat, prepara amestecul de smantana, faina si galbenusuri de ou si toarna-l treptat in ciorba, amestecand continuu.

Nu este obligatoriu sa pui usturoiul si otetul direct in ciorba. Pot fi adaugate si in farfurie, in momentul servirii.

Citeste si despre