Ciorba de dovlecei cu iaurt este una dintre ciorbele traditionale, pe care gospodinele le pregatesc in sezonul calduros. Ciorba de dovlecel se serveste, de regula, rece.
Foto: bucataras.ro
Timp de preparare
50 minute
Dificultate
Usor
Ingrediente
2-3 dovlecei
1 cescuta orez
300 ml iaurt
1,5 l apa
zarzavat ciorba
sare
patrunjel
Mod de preparare
Pune apa la fiert cu zarzavatul pentru ciorba, adauga apoi orezul spalat si lasa sa dea in cateva clocote.
Spala dovleceii si taie-i cubulete, adauga-i peste zeama care clocoteste. Dupa ce cubuletele de dovlecei sunt bine patrunse, toarna iaurtul in ciorba, potriveste totul de gust cu sare si piper.
Presara deasupra ciorbei patrunjel proaspat tocat.
Serveste ciorba rece sau calda, dupa preferinta. Optional, poti imbogati gustul acestei ciorbe cu usturoi verde.
Tipul bucatariei
Romaneasca