Daca vrei sa pregatesti o ciorba gustoasa pentru familia ta, poti alege sa faci ciorba de perisoare, dupa reteta noastra.
Foto: weheartfood.com
Timp de preparare: 90 minute
Dificultate: Medie
Ingrediente
Pentru perisoare
400 g carne tocata mixta
2 linguri orez
1 ou
1 praf de sare
piper
Pentru ciorba
1 radacina patrunjel
1 morcov
1/4 radacina telina
1 ceapa
1 ardei gras
250-300 ml zeama de varza (bors)
2 rosii
Mod de preparare
Da mai intai zarzavatul pe razatoarea mare, apoi caleste-l in ulei. Adauga-l intr-o oala cu circa 3 litri de apa si lasa totul la fiert.
Intre timp, pregateste perisoarele. Carnea se amesteca cu oul, orezul, sare si piper. Cand obtii o compozitie omogena, formeaza perisoarele, de marimea unei nuci, care se vor pune cu grija in zeama de ciorba fierbinte.
Adauga rosia si ardeiul, apoi potriveste ciorba de sare. Lasa oala la fiert circa o ora, dupa care adauga zeama de varza sau borsul si mai lasa cateva clocote.
Trucuri
Serveste ciorba cu smantana si leustean proaspat.
Tipul bucatariei: Romaneasca