Ciorba de potroace este o ciorba traditionala romaneasca, ce se pregateste, de regula, la marile evenimente din viata unui om (nunta, botez).
Timp de preparare
120 minute
Dificultate
Mediu
Ingrediente
1/2 kg carne (cu oase) de pasare
200 g zarzavat (morcov, patrunjel, telina)
1 ceapa
1 lingura de orez
500 ml zeama de varza
1 galbenus
100 ml smantana sau iaurt
sare
leustean
Mod de preparare
Carnea taiata bucati o vei pune la fiert in 3 litri de apa rece, in care ai adaugat si 1/2 lingurita de sare. Cand incepe sa clocotesca, adauga zarzavatul ras prin razatoarea cu gauri mari si ceapa taiata marunt.
Dupa ce toate ingredientele sunt aproape fierte, vei pune orezul, amestecand bine, ca sa nu se lipeasca de fundul oalei. Fierbe totul inca 20 de minute.
Ciorba o acresti cu zeama de varza sau cu sare de lamaie sau otet si o mai lasi sa dea in doua clocote.
Drege ciorba cu galbenusul de ou si smantana sau iaurt.
Tipul bucatariei
Romaneasca