Ciorba de pui a la grec este un preparat delicios, adorat de toti membrii familiei!
Foto: 400caloriesorless.com
Timp de preparare
90 min
Dificultate
medie
Ingrediente
200 g piept de pui
250 g morcovi
50 g telina
65 g pastarnac
200 g smantana (maxim 30% grasime)
2 galbenusuri de ou
150 ml lapte
100 g orez (preferabil Basmati)
2 lamai
4 l apa
1 legatura de patrunjel
sare
piper
Mod de preparare
Taie pieptul de pui bucatele si pune-l la fiert cam 15 minute in oala in care faci ciorba, luand mereu spuma de deasupra.
Intre timp, curata si toaca ceapa, telina, pastarnacul, morcovii si adauga-le in apa in care fierbe puiul. Se mai lasa la fiert cam o jumatate de ora.
Intr-un vas separat, termorezistent, pune galbenusurile si laptele si amesteca-le, apoi toarna putina supa fierbinte. Amesteca si rastoarna tot continutul in oala de ciorba.
Adauga orezul si zeama de la lamai (dupa gust), sare si piper si mai lasa un pic, pana cand fierbe orezul.
Trucuri
Smantana si patrunjelul se pun direct in farfurie, cand se serveste!
Pentru un gust si mai aromat, poti combina patrunjelul cu putin leustean.
Valori nutritionale per 100 g
Calorii: 40
Grasimi: 2.5 g
Proteine: 1.2 g