Ciorba de pui a la grec

| | Actualizat: 2012-11-22 02:08:38

Ciorba de pui a la grec este un preparat delicios, adorat de toti membrii familiei!

Foto: 400caloriesorless.com

Timp de preparare

90 min

Dificultate

medie

Ingrediente

200 g piept de pui

250 g morcovi

50 g telina

65 g pastarnac

200 g smantana (maxim 30% grasime)

2 galbenusuri de ou

150 ml lapte

100 g orez (preferabil Basmati)

2 lamai

4 l apa

1 legatura de patrunjel

sare

piper

Mod de preparare

Taie pieptul de pui bucatele si pune-l la fiert cam 15 minute in oala in care faci ciorba, luand mereu spuma de deasupra.

Intre timp, curata si toaca ceapa, telina, pastarnacul, morcovii si adauga-le in apa in care fierbe puiul. Se mai lasa la fiert cam o jumatate de ora.

Intr-un vas separat, termorezistent, pune galbenusurile si laptele si amesteca-le, apoi toarna putina supa fierbinte. Amesteca si rastoarna tot continutul in oala de ciorba.

Adauga orezul si zeama de la lamai (dupa gust), sare si piper si mai lasa un pic, pana cand fierbe orezul.

Trucuri

Smantana si patrunjelul se pun direct in farfurie, cand se serveste!

Pentru un gust si mai aromat, poti combina patrunjelul cu putin leustean.

Valori nutritionale per 100 g

Calorii: 40

Grasimi: 2.5 g

Proteine: 1.2 g

Citeste si despre