Ciorba de pui

| | Actualizat: 2012-03-26 17:14:19

Ciorba de pui este un preparat de baza pentru bucataria romaneasca, regasindu-se in meniul familiilor cel putin o data pe saptamana. Acest fel de mancare principal furnizeaza organismului o cantitate importanta de lichide, multe vitamine prin continutul bogat de legume si proteine din carne.

Foto: woodfiredkitchen.com

Timp de preparare

1 ora si 20 de minute

Dificultate

Medie

Ingrediente

1 pui fara piept si pulpe

1 ceapa mare

3 morcovi medii

1/2 telina

1 pastarnac

1 radacina de patrunjel

100 g fidea

1 cutie de rosii cubulete

patrunjel verde

1 l bors

sare, piper, leustean

Mod de preparare

Curata puiul, spala-l bine si taie-l in 8 bucati, apoi pune-l la fiert intr-o oala de 3 litri cu putina sare.

Inlatura spuma cu o spatula si adauga toate legumele taiate cubulete sau rondele.

Dupa ce au fiert legumele (aproximativ 20 de minute), presara fideaua si las-o 15 minute sa se inmoaie bine. Completeaza amestecul cu rosiile, borsul, leusteanul si patrunjelul si mai lasa ciorba sa dea in clocot inca o data.

Mod de servire

Se serveste calda, cu ardei iuti murati (ciusca).

Trucuri de preparare

Daca nu agreezi ceapa printre legume, pune-o la fiert intreaga (curatata) si scoate-o inainte sa adaugi fideaua.

Valori nutritionale pentru 100 ml

Calorii: 92 kcal

Carbohidrati: 16 g

Grasimi: 2 g

Proteine: 7 g

Citeste si despre