Ciorba de sfecla

| | Actualizat: 2013-06-11 17:55:13

Ciorba de sfecla, desi ceva mai neobisnuita in bucataria romaneasca, este o reteta savuroasa si foarte gustoasa, care te ajuta sa mai diversifici supele oferite familiei tale la masa de pranz! Iata o reteta simpla de bors de sfecla, care va "da pe spate" papilele gustative ale celor dragi!

Timp de preparare

60 min.

Dificultate

medie

Ingrediente

250 g sfecla

2 morcovi mici

4 cartofi

1 ceapa mare

1/2 legatura patrunjel

1/2 legatura leustean

100 g smantana

2 galbenusuri

250 ml bors

sare

Mod de preparare

Curata sfecla si tai-o feliute foarte subtiri, apoi pune-o la fiert in vreo 2 litri de apa cu sare. In momentul in care a fiert pe jumatate, adauga ceapa si morcovii tocate marunt.

Dupa ce au fiert toate legumele, adauga borsul si gusta sa vezi daca este suficient de acra. Amesteca galbenusurile batute cu smantana si, in momentul in care stingi focul, adauga-le in ciorba fierbinte.

Pune sare si piper dupa gust si presara leusteanul si patrunjelul proaspat tocate deasupra.

Trucuri

Daca ciorba nu a capatat culoarea rosie dorita, poti apela la urmatorul truc. Taie putina sfecla cruda felii. Pune-o intr-o ceasca. Adauga peste ea apa clocotita si las-o 1 minut. Adauga zeama rosie formata in oala cu bors, pentru a mai accentua nuanta.

Citeste si despre