Ciorba taraneasca se poate pregati in zilele racoroase de toamna, fiind un preparat gustos si sanatos, datorita legumelor folosite.
Timp de preparare
60 minute
Dificultate
Mediu
Ingrediente
1 morcov
2 cepe
1 dovlecel
2 cartofi
1 telina mica
1 ardei gras verde
1 ardei capia rosu
30 g orez
500 g rosii
2 cani corcoduse
1 legatura de leustean
2 oua
2 linguri pasta tomate
tarhon
sare
piper
2 l apa
Mod de preparare
Curata toate legumele de coaja, apoi taie marunt ceapa, morcovul, ardeiul, telina, patrunjelul si rosiile.
In schimb, cartofii si dovleceii ii tai cuburi mai mari.
Pune la fiert corcodusele cu verdeata in putina apa cat sa le acopere pana se desprinde pulpa de sambure. Strecoara totul si inlatura samburii.
Caleste ceapa, telina si morcovul si la sfarsit ardeiul. Stinge totul cu apa fiarta si adauga cartofii abia dupa ce au fiert legumele pe jumatate.
Spre final, adauga si orezul.
Cand au fiert legumele, adauga sucul de rosii, pasta de tomate si apoi acritura. Potriveste ciorba de gust cu sare si condimente, stinge focul si adauga verdeata tocata.
Dupa ce zeama s-a mai racit putin, bate ouale si adauga-le zdrente peste ciorba.
Tipul bucatariei
Romaneasca