Surprinde-i pe cei dragi cu un desert consistent, foarte aromat si gustos.
Timp de preparare
60 minute
Dificultate
Medie
Ingrediente
5 oua
500 ml lapte
1 esenta rom
350 g faina
500 g branza de vaci
1 lingurita coaja rasa de lamaie
5 linguri zahar
2 linguri smantana
100 g unt
Mod de preparare
Pregateste o compozitie consistenta din oua, lapte si faina, esenta de rom si un praf de sare. Omogenizeaza aluatul bine, apoi coace clatitele.
Dupa ce ai terminat de pregatit clatitele, prepara umplutura pentru acestea.
Amesteca branza de vaci cu zaharul, coaja de lamaie si smantana, cu ajutorul unui mixer, pana obtii o textura cremoasa. Optional, poti adauga si niste stafide.
Unge un vas termorezistent cu jumatatea din cantitatea de unt, apoi aseaza soldateste clatitele umplute cu branza si bine impachetate la capete.
Aseaza cealalta jumatate de unt printre clatite, apoi pune tava la copt, in cuptorul preincalzit.
Lasa clatitele la copt, la 200 de grade, timp de 20 de minute.
Trucuri
Pentru o aroma deoasebita poti servi clatitele cu un sirop cald, preparat din coniac, apa, zahar si scotisoara.
Tipul bucatariei
Internationala