Clatite cu branza

| | Actualizat: 2012-04-21 13:07:28

Surprinde-i pe cei dragi cu un desert consistent, foarte aromat si gustos.

Timp de preparare

60 minute

Dificultate

Medie

Ingrediente

5 oua

500 ml lapte

1 esenta rom

350 g faina

500 g branza de vaci

1 lingurita coaja rasa de lamaie

5 linguri zahar

2 linguri smantana

100 g unt

Mod de preparare

Pregateste o compozitie consistenta din oua, lapte si faina, esenta de rom si un praf de sare. Omogenizeaza aluatul bine, apoi coace clatitele.

Dupa ce ai terminat de pregatit clatitele, prepara umplutura pentru acestea.

Amesteca branza de vaci cu zaharul, coaja de lamaie si smantana, cu ajutorul unui mixer, pana obtii o textura cremoasa. Optional, poti adauga si niste stafide.

Unge un vas termorezistent cu jumatatea din cantitatea de unt, apoi aseaza soldateste clatitele umplute cu branza si bine impachetate la capete.

Aseaza cealalta jumatate de unt printre clatite, apoi pune tava la copt, in cuptorul preincalzit.

Lasa clatitele la copt, la 200 de grade, timp de 20 de minute.

Trucuri

Pentru o aroma deoasebita poti servi clatitele cu un sirop cald, preparat din coniac, apa, zahar si scotisoara.

Tipul bucatariei

Internationala

Citeste si despre