Daca iti plac deserturile cu fructe, nu rata reteta noastra de clatite cu umplutura fina de branza si capsuni.
Timp de preparare
35 minute
Dificultate
Mediu
Ingrediente
Aluat
4 oua
300 g faina
0,4 l lapte
1 plic zahar vanilat
coaja rasa de lamaie
1 praf de sare
ulei, pentru prajit
Umplutura
500 g branza de vaci
50 g branza de vaci
coaja rasa de lamaie
300 g capsuni
Mod de preparare
Amesteca bine ingredientele pentru clatite, astfel incat sa obtii un aluat omogen, pe care il dai la frigider, minim 30 de minute. Intre timp, poti pregati umplutura de branza si capsuni. Mixeaza branza cu zaharul si coaja de lamaie, pana obtii o spuma fina.
Adauga jumatate din capsuni, pasate sub forma unui piure, apoi celalalta jumatate taie-le cubulete. Amesteca totul in compozitia anterioara, apoi pastreaz-o la rece.
Coace clatitele pe rand, intr-o tigaie unsa cu putin ulei. Pastreaza clatitele la cald, pana termini tot aluatul de pregatit.
Umple clatitele cu compozitia de branza si capsuni, apoi decoreaza-le cu bucati de capsuni si zahar pudra.
Tipul bucatariei
Internationala