Clatite cu capsune in compozitie, cel mai parfumat desert al verii. Iti vei cuceri copiii cu el!

| | Actualizat: 2024-06-28 17:01:28

Capsunele sunt unele dintre cele mai aromate si parfumate fructe ale inceputului de vara. Inca le gasim peste tot in aceasta perioada si putem profita din plin de ele, pentru a le include in deserturi.

Reteta simpla de clatite cu capsune

Clatitele sunt unul dintre cele mai populare deserturi, fiind apreciate atat de cei mari, cat si de cei mici. Se fac usor si pot fi adaptate in functie de gusturi si preferinte. In aceasta perioada, putem face clatite aromate si parfumate, cu capsune. Vor iesi roz mai deschis sau mai intens, in functie de cate fructe pui in compozitie si merita sa le incerci!

Ingrediente:

  • o mana de capsune
  • 2 oua
  • o cana de lapte
  • un praf de sare
  • un plic zahar vanilat sau esenta de vanilie
  • o cana apa minerala
  • 5 linguri unt topit
  • faina

Cum se prepara, pas cu pas

Se pun capsunele spalate si curatate de codite in blender si se paseaza pana cand se obtine o spuma fina. Se pot trece prin strecuratoare sau se pot folosi ca atare. Se adauga si ouale peste ele si se mai mixeaza putin.

Se pune amestecul de capsune si oua intr-un bol si se adauga laptele caldut, untul topit si apa minerala. Se cerne faina separat si se adauga si celelalte ingrediente uscate peste ea, respectiv un praf de sare si zaharul vanilat. Se incorporeaza apoi ingredientele umede peste faina, turnand putin cate putin si amestecand cu un tel, pana ajungem la consistenta dorita.

Pentru a coace clatitele, se pune la incins o tigaie non-aderenta si se adauga cate un polonic de aluat de clatite. Se coc uniform pe ambele parti, dupa care se pun pe o farfurie. Clatitele cu capsune pot fi savurate ca atare, umplute cu gem sau cu dulceata, cu crema de ciocolata sau cu miere. De asemenea, se pot transforma clatitele intr-un tort delicios cu crema de mascarpone si cu bucatele de capsune, adaugate intre straturi.

Foto: Freepik

Citeste si despre