Clatitele cu ciuperci sunt o varianta simpla de transformare a clasicelor clatite cu dulceata sau ciocolata intr-un preparat satios, servit ca fel principal!
Foto: steffensdinners.com
Timp de preparare
60 min.
Dificultate
medie
Ingrediente
Pentru clatite
1 ou
1 lingura ulei
50 g faina
150 ml lapte
sare
Pentru umplutura
1 ceapa mica
100 ml smantana
1 legatura marar
25 ml vin alb
250 g ciuperci
1 foaie dafin
sare
piper
Mod de preparare
Pune intr-un bol 25 ml lapte, oul, uleiul si putina sare si amesteca bine cu mixerul sau cu telul. Apoi, incepe sa torni si sa incorporezi, treptat, faina pana cand nu mai are cocoloase.
Subtiaza compozitia cu restul de lapte si incepe sa prepari clatitele. Ar trebui sa iti iasa cam 5-6 bucati. Unge bine tigaia cu ulei, cel putin inainte de prima clatita.
Intre timp, prepara si compozitia, amestecand intr-o tigaie ceapa tocata marunt, putin ulei, ciupercile taiate bucati mici, foaia de dafin, putina sare si un varf de piper si stinge cu vin.
Lasa compozitia sa fiarba si sa scada un pic, iar dupa ce o iei de pe foc, adauga mararul tocat marunt si incorporeaza smantana.
Umple clatitele cu amestecul de ciuperci, impacheteaza-le si pune-le intr-un vas de yena, iar apoi baga-le la cuptor, dupa ce le presari cu cascaval.
Tipul bucatariei
romaneasca