Clatite cu pui si ciuperci

| | Actualizat: 2012-05-25 13:26:27

Clatitele cu pui si ciuperci sunt foarte satioase si reprezinta o idee rapida de aperitiv sau cina! Iata o reteta simpla si la indemana!

Foto: rosemaryconleyonline.com

Timp de preparare

45 min.

Dificultate

usor

Ingrediente

Pentru clatite

2 oua

2 linguri de ulei

100 g faina

300 ml lapte

sare

Pentru umplutura

300 g ciuperci

2 cepe

300 g carne fiarta de pui

100-150 ml smantana

1 legatura de marar

piper

sare

putin ulei

Mod de preparare

Pune intr-un bol 100 ml lapte, ouale, uleiul si putina sare si amesteca bine cu mixerul sau cu telul. Apoi, incepe sa torni si sa incorporezi, treptat, faina pana cand nu mai are cocoloase.

Subtiaza compozitia cu restul de lapte si incepe sa prepari clatitele. Ar trebui sa iti iasa cam 6-7 bucati. Unge bine tigaia cu ulei, cel putin inainte de prima clatita.

Toaca marunt ceapa si ciupercile si caleste-le intr-o tigaie cu putin ulei. Dupa ce s-au calit, adauga si carnea de pui, fiarta in prealabil si tocata marunt.

Mai lasa cateva minute pe foc, iar dupa aceea, lasa tigaia sa se raceasca. Adauga smantana, sarea, piperul si mararul tocat marunt si amesteca bine.

Incepe sa umpli fiecare clatita in parte si sa o rulezi. Aseaza-le pe farfurie, una langa alta.

Citeste si despre