Clatitele cu pui si ciuperci sunt foarte satioase si reprezinta o idee rapida de aperitiv sau cina! Iata o reteta simpla si la indemana!
Foto: rosemaryconleyonline.com
Timp de preparare
45 min.
Dificultate
usor
Ingrediente
Pentru clatite
2 oua
2 linguri de ulei
100 g faina
300 ml lapte
sare
Pentru umplutura
300 g ciuperci
2 cepe
300 g carne fiarta de pui
100-150 ml smantana
1 legatura de marar
piper
sare
putin ulei
Mod de preparare
Pune intr-un bol 100 ml lapte, ouale, uleiul si putina sare si amesteca bine cu mixerul sau cu telul. Apoi, incepe sa torni si sa incorporezi, treptat, faina pana cand nu mai are cocoloase.
Subtiaza compozitia cu restul de lapte si incepe sa prepari clatitele. Ar trebui sa iti iasa cam 6-7 bucati. Unge bine tigaia cu ulei, cel putin inainte de prima clatita.
Toaca marunt ceapa si ciupercile si caleste-le intr-o tigaie cu putin ulei. Dupa ce s-au calit, adauga si carnea de pui, fiarta in prealabil si tocata marunt.
Mai lasa cateva minute pe foc, iar dupa aceea, lasa tigaia sa se raceasca. Adauga smantana, sarea, piperul si mararul tocat marunt si amesteca bine.
Incepe sa umpli fiecare clatita in parte si sa o rulezi. Aseaza-le pe farfurie, una langa alta.