Clatite cu somon

| | Actualizat: 2012-04-21 16:05:52

Clatitele cu somon sunt un aperitiv delicios si simplu de facut. Daca nu mai aveai idee cum sa prepari somonul, foloseste-l ca umplutura intr-unele dintre cele mai gustoase clatite-aperitiv!

Timp de preparare

40 min.

Dificultate

usor

Ingrediente

Pentru clatite

1 ou

1 lingura ulei

50 g faina

150 ml lapte

sare

Pentru umplutura

250 g file de somon

100 ml smantana

125 g ciuperci

30 g unt

1 legatura de marar

zeama de lamaie

sare

piper

Mod de preparare

Pune intr-un bol 25 ml lapte, oul, uleiul si putina sare si amesteca bine cu mixerul sau cu telul. Apoi, incepe sa torni si sa incorporezi, treptat, faina pana cand nu mai are cocoloase.

Subtiaza compozitia cu restul de lapte si incepe sa prepari clatitele. Ar trebui sa iti iasa cam 4-5 bucati. Unge bine tigaia cu ulei, cel putin inainte de prima clatita.

Pentru umplutura, topeste untul in tigaie, adauga ciupercile taiate sferturi sau din conserva si lasa-le sa se caleasca un pic. Dupa cateva minute, adauga si fileul de somon taiat cubulete mici, smantana, putina zeama de lamaie, sare, piper si marar si mai lasa pe foc cateva minute.

Umple fiecare clatita cu amestecul de somon, avand grija sa lasi sosul pe care si-l lasa umplutura in tigaie. Sosul ramas se toarna pe deasupra clatitelor rulate frumos in farfurie.

Citeste si despre